Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2009

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου στο ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας Αττικής


Αποτελεί μεγάλη χαρά και τιμή για όλους εμάς, που πιστεύομε στο όραμα του Προέδρου Γιώργου Α. Παπανδρέου και της μεγάλης Δημοκρατικής – Προοδευτικής Παράταξης, η παρουσία του στο ψηφοδέλτιο του Κινήματος στην Περιφέρεια Αττικής.

Η καταστροφή που υπέστη η βορειοανατολική Αττική στην πρόσφατη μεγάλη πυρκαγιά σηματοδοτεί και την έμπρακτη ευαισθησία και την αποκατάσταση της μεγάλης ζημιάς, τόσο των καμένων περιοχών όσο και την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο Αττικής.

Η περιφέρεια Αττικής τα τελευταία χρόνια έχει γυρίσει σελίδα. Παρά τις επιμέρους νοοτροπίες που μας πάνε πίσω και είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι έχει διαμορφωθεί ένα αρκετά αξιόλογο για τα ελληνικά δεδομένα κίνημα Πολιτών στους συλλόγους, τις γειτονιές, τους οικισμούς, τη νεολαία και την τοπική αυτοδιοίκηση. Τα αιτήματά μας είναι ώριμα, εφαρμόσιμα και απαιτούμενα για την ποιότητα ζωής όλων των παροικούντων στην Αθήνα, τον Πειραιά και τα προάστιά τους.Η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, η αναβάθμιση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής, η αναβάθμιση των υποδομών υγείας, η προστασία των καμένων περιοχών αλλά και των δασών που έχουν απομείνει, η απελευθέρωση των ακτών μας από τα δεσμά μικρών και μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, η προστασία των ελεύθερων χώρων με χαρακτηριστική περίπτωση αυτή των Αλυκών Αναβύσσου, η ορθή και προγραμματισμένη επέκταση των σχεδίων πόλεως, η ανάδειξη νέων ευκαιριών στα πλαίσια της Πράσινης Ανάπτυξης, η αναθεώρηση του αμαρτωλού περιφερειακού σχεδιασμού για τα απορρίμματα που επιτείνει δραματικά το πρόβλημα αντί να το επιλύει, αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για το μέλλον της Αττικής, που για την ώρα διαρκώς και μόνο επιβαρύνεται.

Μια αναβαθμισμένη Περιφέρεια Αττικής, που πλέον αποτελεί το προάστιο της ελληνικής πρωτεύουσας, μπορεί, με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει, να αποτελέσει και μάλιστα άμεσα την αιχμή του δόρατος και το παράδειγμα για την υπόλοιπη Ελλάδα σε αυτό το νέο ελληνικό παραγωγικό μοντέλο του 21ου αι., το οποίο θα περιλαμβάνει την αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς την πράσινη οικονομία και ανάπτυξη και την επένδυση στην ποιότητα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Ελλάδας.

Τα αιτήματα των κατοίκων της Αττικής δεν είναι απαιτήσεις για πολυτέλειες… Δεν είναι αιτήματα όπως παχυλές επιδοτήσεις τύπου νεοδημοκρατικών υποσχέσεων «όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά» ή «δίνουμε λύση και στους 250.000 συμβασιούχους»… Η αναβαθμισμένη Αττική είναι η Λυδία λίθος για μια καλύτερη ζωή όλων των ανθρώπων που ζουν σε αυτό τον τόπο και αποτελούν το μισό και πλέον πληθυσμό της χώρας.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος ήταν ξεκάθαρος….

«Δε χρωστάω τίποτα και σε κανένα»

Πολλοί από εμάς και το ελπίζουμε και τα πιστεύουμε αυτό για τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ αναλογιζόμενοι την πορεία του όλα αυτά τα χρόνια στο δημόσιο βίο της Πατρίδας μας. Το ίδιο συμβαίνει όμως και με τους Πολίτες αυτών των περιοχών που μέχρι σήμερα αποτελούσαν όχι μόνο λεκτικά αλλά και ουσιαστικά το «Υπόλοιπο» και την πίσω αυλή της Αθήνας. Για τούτο και θα είμαστε πρώτοι και μπροστά σε όλες αυτές τις διεκδικήσεις που αποβλέπουν στο κοινό καλό και σε μια νέα αντίληψη για τον τόπο και το κράτος μας συμμετέχοντας ενεργά συζητώντας και δίνοντας ιδέες και λύσεις…

Ο καιρός θα δείξει… Ελπίζω και εύχομαι να είναι και ηλιόλουστος…


Βαγγέλης Μυτιληναίος
Ανάβυσσος, 16/9/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: