Κυριακή, 28 Ιουνίου 2015

Να τελειώνουμε επιτέλους…

Και ω του θαύματος μετά πέντε και κάτι μήνες επικοινωνιακού happening, παλινωδιών, ομφαλοσκόπησης, δουλικών υποκλίσεων σε ανθρώπους του μεγαλύτερου μιλιταριστικού και αντιδημοκρατικού παράγοντα της υφηλίου Βλ. Πούτιν, αριστερίστικες περικοκλάδες περί αξιοπρέπειας και καπιταλιστικής αγριότητας, με ακροδεξιές χουντοεμπνευσμένες φιέστες του αντιευρωπαίου, ομοφοβικού, αντισημίτη, ορθοδοξοκάπηλου Καμμένου και με αντιευρωπαϊκή υποστήριξη από τη Χ.Α., όταν χρειάζεται, επιτροπές της Βουλής για εσωτερική κατανάλωση που έρχονται σε αντίθεση ακόμα και με τα θεμελιώδη που η ίδια η χώρα υποστηρίζει στο εξωτερικό, και ένα όργιο πελατειακής λογικής προσλήψεων και αποκατάστασης ημετέρων που θα ζήλευαν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ της παλιάς κακής εποχής, ο κύριος Πρωθυπουργός σαν παλιός συνδικαλιστής του μαθητικού κινήματος και συχνά ψευδόμενος σχετικά με τις απαιτήσεις των εταίρων κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, αναζητά σωσίβιο ρίχνοντας την ευθύνη, την οποία και ποτέ δεν ανέλαβε για να κυβερνήσει ουσιαστικά, στους Έλληνες Πολίτες την ώρα που σχηματίζουν ουρές σε ATM τραπεζών και σε πολλές περιπτώσεις σούπερ μάρκετ και πρατήρια καυσίμων, εν μέσω μάλιστα της τουριστικής περιόδου.


Επειδή λοιπόν αποδείχθηκε ότι δεν υπάρχουν παράδεισοι σε αυτή τη ζωή και ότι τελικά όλο αυτό ήταν μια μπαλαφάρα για όλους αυτούς τους συμπολίτες μας, που θεωρούν ότι το πρόβλημα δεν είναι οι παθογένειες και οι στρεβλώσεις της δημόσιας διοίκησης του κράτους μας ή τα προνόμια ορισμένων ομάδων, που έχουν πρόσβαση στο κράτος, ή η γραφειοκρατία, η πολυνομία, η διαφθορά επιβάλλεται όσοι και όσες θέλουμε αταλάντευτα την παραμονή της χώρας μας στον ευρωπαϊκό κορμό – και είμαστε η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού - την επόμενη Κυριακή να πούμε ένα βροντερό ΝΑΙ στην παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τις κατοπινές πολιτικές εξελίξεις, την παραίτηση της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου, αλλά κυρίως προκειμένου επιτέλους να αναγκάσουμε το πολιτικό σύστημα, που είναι ή θέλει να λέγεται φιλοευρωπαϊκό, να φέρει ενώπιον της κοινωνίας ένα συγκεκριμένο σχέδιο – που εφόσον προλάβουμε την μεγάλη καταστροφή – να διαχειριστούμε την τεράστια ζημιά που ήδη έχει συντελεστεί και να πάμε σε ομαλά λιμάνια όσο πιο σύντομα γίνεται. Χρειαζόμαστε χωρίς καμία καθυστέρηση ένα ευρύτερο σχέδιο συμπεριλαμβανομένης και μιας σαρωτικής συνταγματικής αναθεώρησης με μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση, την κατάργηση φορέων όπως ο κληρωτός στρατός, το χωρισμό εκκλησίας-κράτους, τη δημιουργία ενός πλαισίου που θα φέρει όσο πιο σύντομα και αξιόπιστα επενδύσεις από το εξωτερικό, την ολοκλήρωση όλων των σχετικών διαδικασιών για τις χρήσεις γης (κτηματολόγιο κλπ), μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος σε μια αξιόπιστη πλατφόρμα αναδιανεμητικού και κεφαλαιοποιητικού χαρακτήρα, μείωση των εξοπλιστικών δαπανών κ.ο.κ.

Δεν πρέπει να αφήσουμε τη χώρα μας να σβήσει… H προηγούμενη γενιά φρόντισε δυστυχώς να φτιάξει αυτό το τερατούργημα και να τίθεται εν αμφιβόλω σήμερα η παρουσία μας στο σύγχρονο κόσμο και  χάνει η γενιά μας το τραίνο για ευκαιρίες αξιοπρεπούς εργασίας και διαβίωσης σε μια χώρα οικονομικά ισχυρή και κοινωνικά δίκαιη… Η δική μας γενιά δεν έχει κανένα δικαίωμα να κάνει σε αυτή τη χώρα ακόμα μεγαλύτερο κακό και να ρισκάρει την ίδια την ύπαρξη της Ελλάδας. Το χρωστάμε στους παππούδες μας που έχτισαν από το μηδέν αυτό τον τόπο, χωρίς έξωθεν βοήθεια και «πακέτα», που ήρθαν από την Ανατολή και μπόλιασαν την παλιά Ελλάδα με κοσμοπολίτικες αντιλήψεις και ενίσχυσαν την εργατική μας βάση και τη βιομηχανία, που δούλευαν χωρίς μέσα και ευκολίες τη γη για να σπουδάσουν τα παιδιά τους και να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι, στους ναυτικούς και τους εμπόρους που έμπαιναν στο ρίσκο της ζωής και της οικονομίας χωρίς γκρίνιες και παρακάλια για διορισμούς και θεσούλες. Πάνω από όλα το χρωστούμε σε όλους όσους πολέμησαν το Φασισμό και το Ναζισμό για να μην ξαναγνωρίσει η Πατρίδα μας και η ήπειρός μας συνθήκες, που να καταστήσουν ξανά θελκτικές στα μάτια των λαών αντιλήψεις που αντιπαλεύουν την Ελευθερία, την Ισότητα, τη Δικαιοσύνη, τον Ανθρωπισμό και σήμερα κάνουν διαρκώς όλο και περισσότερο εμφανή την παρουσία τους στα ευρωπαϊκά πολιτικά πράγματα και φυσικά περισσότερο από οπουδήποτε στην Ελλάδα.        
   
Όταν ο Κώστας Περρίκος, ηγέτης της Πανελληνίου Ενώσεως Αγωνιζομένων Νέων (ΠΕΑΝ) της οποίας κορυφαία στιγμή της ήταν η ανατίναξη, στις 20 Σεπτεμβρίου 1942, των γραφείων της δωσιλογικής Εθνικής Σοσιαλιστικής Πατριωτικής Οργανώσεως (ΕΣΠΟ) στην Οδό Πατησίων, συνελήφθη και οδηγήθηκε από τους Ναζί για εκτέλεση στις φυλακές Αβέρωφ άφησε στο γιό του το παρακάτω μήνυμα:

"Αγαπημένο μου παιδί, Μίμη μου
Ο πατέρας σου έπεσε για τη λευτεριά της πατρίδας μας. Εφυγε απ' τον κόσμο με την ικανοποίηση πως αν δεν έκαμε το χρέος του όπως έπρεπε, πάντως το έκαμε όσο μπορούσε. Το χρέος αυτό δεν τελειώνει ποτέ. Αν ζούσε θα εξακολουθούσε τις προσπάθειές του και κατά την περίοδο της ειρήνης. Τον ρόλο αυτό επεφύλαξε η Μοίρα για σένα. Δούλεψε για να σταματήσουν οι πόλεμοι, να ευημερήσουν όλοι οι άνθρωποι, να ενωθούν τα κράτη της Ευρώπης, να ειρηνεύση και να ευτυχίση ο κόσμος. Δούλεψε για να καταργηθούν οι τεχνητοί φραγμοί που παρεμποδίζουν και σε άπειρες περιπτώσεις ματαιώνουν την πρόοδο των αξίων. Δούλεψε για την επικράτηση της Δημοκρατίας. Αφιέρωσε τη ζωή σου στην Ελλάδα και στην ανθρωπότητα."
Κ. Περρίκος προς Δημήτρη Περρίκο, Φυλακαί Αβέρωφ, κελί 12,
23 Ιανουαρίου 1943, Αρχείο Κ. Περρίκου, στην κατοχή της οικογένειας Περρίκου.


Πρέπει να δράσουμε τώρα. Δεν υπάρχει πλέον χρόνος για χάσιμο!

Ευάνθης Χατζηβασιλείου, Το μεγαλύτερο σαμποτάζ στην κατεχόμενη Ευρώπη
Δεν υπάρχουν σχόλια: